Profeteren voor Dummies

Wil je je vrienden versteld doen staan van je profetische gaven en geestelijke inzichten? Wil je de natie op haar grondvesten doen schudden met wereldschokkende profetieën die hoe dan ook áltijd uitkomen – gegarandeerd? Profetes Cindy Jacobs geeft tips:

Zorg voor een pakkend onderwerp.
Profeteren dat Jezus binnenkort zal verschijnen – op je pannenkoek bijvoorbeeld – is voor de meeste mensen niet zo interessant. Koppel je profetie aan een onderwerp dat prikkelt. Neem – noem maar wat – de aanslag op de Twin Towers op 11 september 2001.

Prik een bijbeltekst.
Nee nee, niet eerst bidden en vasten enzo – gewoon eentje prikken. Eens kijken….. *blader blader* …. ah, hier is een mooie:

“And He has confirmed His words which He spoke us and against our judges, and judged us, by bringing upon us a great disaster, for under the whole heaven such has never been done as was done in Jerusalem” (Dan. 9:12).

Laat de Heilige Geest op je inwerken.
Verhip! Dit gaat over Amerika! New York!

Goed zo! Niet verslappen! Doorgaan!
Opeens wordt het allemaal duidelijk wat de Geest je inblaast: er komt een ramp aan, van dezelfde omvang als 9/11! Alle hens aan dek!

Alle hens aan dek!
Dat zeg ik. Géén halfslachtig werk nu – aanpakken! Sluit alle poorten! … oh wacht, da’s misschien een beetje onpraktisch… nou goed dan, vergéét die poorten maar DOE IETS! Er mag geen terrorist meer in of uit! Zorg voor extra bewaking op alle grensovergangen! Bid voor adelaarsogen, zodat de douane potentieel gevaar zal “zien”!! (Zet ‘zien’ tussen aanhalingstekens zodat het extra geestelijk overkomt, dat werkt altijd goed).

Zorg dat je een ontsnappingsclausule achter de hand hebt.
Ook een ware profeet zit er weleens een keertje naast. Maar je kunt dat probleem altijd nog op iemand afschuiven:

The good news is that prayer works!

Béter nieuws is dat de profetie zo altijd uitkomt en de profiteur… eh… profeet dus altijd gelijk heeft.

Deel je geestelijke gaven.
Schrijf een boek (of zeven) om je gaven met je volgelingen te delen, zodat je volgelingen hun gaven ook weer met jou kunnen delen. Zo blijven alle gaven rijkelijk stromen binnen het Koninkrijk van God.


Zelf proberen? Hier heb je vast wat oefenmateriaal.

12 gedachten over “Profeteren voor Dummies”

 1. Bokkepoot
  Ik mis de eigen televisiezender, gesponsord met giften. Camping.tv bijvoorbeeld. Verder erg accuraat, ik begin gelijk een bediening.

 2. “Staande voor de HEER zondert de priester het schaap voor het schuldoffer en de log olie af als gewijd aandeel van de priesters. Dan slacht hij het schaap voor het schuldoffer en doet bij degene die gereinigd wil worden wat bloed op de rechteroorlel, de rechterduim en de grote teen van zijn rechtervoet.”
  Leviticus 14:25-25

  PAS OP @DwazeSchare!!! Ik ga direct bidden om het onheil over mijn favoriete schaap af te wenden. Je hoeft me niet per se te bedanken als je daardoor vandaag niet getroffen wordt door het noodlot, maar een kleine tip: ik hou van Belgisch bier (wie niet?) en een goed wijntje gaat er ook altijd in.

 3. @DH

  Ik mis de eigen televisiezender

  Cindy ook, denk ik. 🙂

 4. @Jaap: Dat is toch geen verholen bedreiging aan het adres van ons twitterschaap?

  #zichzelf ook niet veilig voelt met Ex. 13#

 5. Best spannend hoor, zo’n bestaan als profeet. Lekker van alles neerhalen, uitrukken, omverwerpen en vernietigen. En vervolgens de boel van de grond af opnieuw opbouwen.

  If you are called as a prophet, you will feel moved to root out and to pull down and to destroy and to throw down and to build and to plant (see Jeremiah 1:10). Intense spiritual warfare will be a frequent reality in your life. You will have a sense—a “knowing”—that you are being called to walk a narrower path than some around you. You will feel a sense of duty to honor God’s will and be crushed with godly sorrow when you misstep.

  http://www.charismanews.com/opinion/44541-are-you-called-as-a-prophet-here-are-two-ways-to-know

 6. In alle mediageweld over de MH17, Gaza en de Tour de France is het bericht dat bijna een groot profeet van ons heengegaan een beetje onderbelicht gebleven.

  Gelukkig is het allemaal goed afgelopen.

  Het lijkt er op dat Satan de farmaceutische industrie er achter zit.

  In de bijsluiter van Voltaren (wat ik ook genomen had) hadden we gelezen dat nevenwerkingen o.a. zijn: hartritme stoornissen en verhoogde kans op hartinfarct. En dat spul is gewoon vrij verkrijgbaar overal… Jeetje…

 7. Mensenkinderen, wat een drama-queen! 😀

  Ik was echt ontroerd door het medeleven te zien van jullie allemaal op Facebook. Iemand deelde zelfs een post op zijn wall met verzoek om gebed voor mij en Renate. Daar kreeg ik tranen van in mijn ogen, echt. Dan weet je dat er toch mensen zijn die je waarderen en dat is echt heel kostbaar.

  Ja, je zou het je haast niet kunnen voorstellen.

 8. So, die man voelde zich zeer zwaar ondergewaardeerd, en dat met zoveel medestanders. En dan zegt mijn psycholoog dat ik aan mijn eigenwaarde moet werken. Ik weet zeker dat ik meer eigenwaarde heb dan deze man, zonder medestanders. Nu moet ik zeggen dat ik niet echt jaloers ben op David om zijn facebookvrienden. Bij het lezen van de reacties kwamen er maagsappen in mijn mond. Ondanks het zuur trek ik een biertje open en proost op de relativiteit.

 9. Ondanks het zuur trek ik een biertje open en proost op de relativiteit.

  😀

 10. De kritische vragen worden hier toch wel gesteld. Alleen jammer dat dit niet de setting is om iets harder te focussen op die vragen.

Reacties zijn gesloten.