afrika, unicef

Sahel Kids beëindigen carrière

Tot oktober gaan ze nog door, maar dan stopt de wereldberoemde acteursfamilie Jones, die samen The Sahel Kids vormen, definitief als groep. Volgens een door het gezin verspreid persbericht zijn ze toe aan een nieuwe uitdaging. Het Amerikaanse gezin werd wereldberoemd door de deelname aan vele spotjes over de hongersnood in de Sahel, een woestijngebied ten zuiden van de Sahara. De kinderen werden ware sterren: een laagje vodden, stof in het gezicht en een enkele traan emotioneerden vele westerse ouders.

VN-organisatie Unicef was jarenlang grootafnemer van de diensten van de familie, wat Unicef miljarden aan donaties van individuen en landen opleverde. Wereldleiders waren in tranen bij het zien van de armoe en het verdriet van de kinderen. Omdat Unicef een percentage met de familie had afgesproken, werd naar verluidt ook de familie Jones er niet slechter van, de verschillende familieleden bezitten villa’s en privé-vliegtuigen.

Unicef ziet de familie met enige weemoed vertrekken, maar geeft ook aan al bezig te zijn de contacten met de familie af te bouwen. “Onze donateurs hebben inmiddels genoeg van die Afrikaanse hongerbuikjes. Daarnaast lijkt het anders alsof onze werkzaamheden in de Sahel helemaal niets opleveren. Dat zou ons werk in een kwaad daglicht zetten.”

Ook werd onlangs bekend dat armoede in de jaren zeventig al in grote delen van Afrika is uitgeroeid. “Inmiddels hebben we een een gezin met Duitsers van Marokkaanse afkomst gevonden om deze acteurs te vervangen,” meldt de Unicef-woordvoerder nog. “Wij vermoeden dat door hen de portefeuilles zullen openen. Het gezin speelt de hoofdrol in onze spotjes over een te verzinnen Syrische burgeroorlog.”

3 gedachten over “Sahel Kids beëindigen carrière”

 1. 😀 LOL

  Zo zie je maar weer dat een strijkstok helemaal geen probleem hoeft te zijn, als ze maar meer opbrengen dan ze kosten.

  Maar hoe zit het eigenlijk met de special effects? Zo’n hongerbuikje is niet zo heel makkelijk op te plakken.

 2. LOL
  Lang, heel lang geleden ging ik op pad langs kerken, vrouwenverenigingen en clubs met informatie over noodhulp in Cambodja en Bangladesh.
  Verhalen over eerlijk delen, verantwoordelijkheid en gerechtigheid werden aardbeving ontvangen maar leverden geen geld op.
  Een paar foto’s van kindertjes met dikke buiken en een kort filmpje met een huilend kind en een wanhopige moeder des te meer.
  Het is niet anders…

Reacties zijn gesloten.