Tientallen vermist bij vallende Geest

“Ik weet nog steeds niet goed wat er eigenlijk gebeurde”, stamelt Inez (28), terwijl de tranen haar opnieuw in de ogen schieten. Zaterdag viel de Geest met kracht op een pinksterkerk in Barranquilla, de vierde stad van Colombia, waardoor een deel van het dak instortte. Enkele tientallen gemeenteleden zijn nog steeds vermist. De kerk, Iglesia Cristiana Hageo, is voor enkele duizenden euro’s beschadigd.

Kort na de middag stortte de Geest met groot geweld op het kerkdak, waaronder op dat moment bijna tweehonderd gelovigen de eredienst beleefden. Dakpannen braken en verschillende ruiten barstten in vele duizenden scherven uit elkaar.

In de chaos die volgde, verloren enkele ouders kun kroost en ook een aantal ouderen werd vergeten. Ooggetuigen melden tieners die vol extase dansten en ouderen die slap op de grond vielen.

Volgens Inez, gemeentelijk ambtenaar in Barranquilla, schrokken de kerkbezoekers voornamelijk van het luide geluid van brekende dakpannen die met groot geraas naar beneden vielen. “Zodra het dak begon te schuiven zag ik vrienden en familie veranderen. Een neefje begon te blaffen, mijn jongere zusje lachte onbeheersbaar. Het was een chaos.” Nadat de Geest viel duurde het nog meer dan een uur voordat de kerk ontruimd werd omdat de pastor zijn dienst én een genezingsbediening wilde afmaken.

Critici verwijten de kerkelijke leiding een verkeerde theologie.

27 gedachten over “Tientallen vermist bij vallende Geest”

 1. @Roomsmeisje
  Puberaal ook, of niet? 😉

  @Tommy Lee
  Er zitten verschillende elementen in die kritisch opgevat zouden kunnen worden, maar dit is één van mijn satirische artikelen die meer als een grap dan als een ernstige kritiek bedoeld is. Binnenkort komt van de kritische categorie weer wat meer.

 2. Lieve God, dank u dat u mij verblind heeft en mij aanwezigheid in deze kudde hebt bespaard. In Jezus naam Amen #Opwekking .

 3. @Derk
  Sodeju, het is zondag. Doe dat tablet weg en trek je zwarte vest aan! Stel je voor dat de buren je zien of de dominee…!😎😇

 4. @Maf

  Hoe kom je bij die livestream van opwekking terecht?
  Ik wilde wel even naar het praatje van Otto luisteren.
  Gisteren lukte het niet om in te loggen (misschien omdat ik geen donateur ben, dat kan ook 🙂 )

 5. @rob
  Heel eenvoudig!
  Als je de button livestream aanklikt word je gevraagd naar naam en e-mailadres en je hebt beeld. Je mag je tienden gewoon houden…

 6. @Afolus
  Ik zie al waar het probleem zit. ah livgestream in beeld 🙂

  Ik hoor net dat ze al ruim uit de kosten zijn dankzij God die door het publiek heen Zijn trouw bewijst. Glorie amen 🙂

 7. @Dutch Hermit
  Vooral erg kinderachtig. Deze site is trouwens één grote mislukking. Goedgelovig was al totaal uitgeput en dan komt dit er nog eens achteraan kakken. Niet doen.

 8. @roomsmeisje: de christelijke naastenliefde spat er wel vanaf bij jou zeg 😉

  jammer dat je zo oordeelt over een site die veel twijfelaars en gelovigen kan helpen.
  Ik kende goedgelovig niet, van voor mijn tijd :p maar weet wel dat als nieuw-gelovige, die af en toe erg sterk twijfelt, deze site mij erg helpt.
  Wel doen dus :).

 9. @Roomsmeisje
  Ik weet dat de katholieke kerk in een ontstellend hoog tempo leegloopt, maar kan je echt geen katholieken meer vinden om ruzie mee te maken? 😉 Leuk trouwens dat deze site je zo bevalt dat deze je blijft trekken 🙂

  @Abby
  Dank en zeer welkom. Benieuwd naar je verhaal!

 10. @afolus: nee helaas ;), veel meer protestantse kerken hier in Amersfoort (of was het nou Apeldoorn?……)

 11. @Dutch Hermit
  Jullie hoop is natuurlijk gevestigd op onze katholieke huispsychopaat Anthony Ruijtenbeek. Gelukkig is ie weer losgelaten uit de gesloten inrichting, speciaal om de boel hier wat op te fleuren.

  @Flipsonius
  Flipperdeflop zeg! Wat origineel! Dat wisten we nog niet.

 12. Here, here wat is hier nu toch allemaal aan de hand..?
  We worden van alle kanten belaagd door afgehaakte Gergemmers, roomse meisjes die hun katholieke medebroeders een TBS-behandeling toedichten.
  De boze buitenwereld staat deze dagen wel in de hens..,
  Sjabba
  Kirie eleison 😇

 13. @Flipsonius
  Die Bosman ziet in de ontwikkelingen hier een rechtstreekse aanzet tot een nieuwe succesvolle game.
  “Pope Francis on the move”😎

 14. @afolus
  Nu luister ik netjes naar je, maar dan moet je mij ook verder uit de discussie houden. Tevens zie ik wel het nut van Roomsmeisje en ook heeft ze een punt. Maar om het bestaansrecht van een site te betwisten vind ik ook weer wat ver gaan. Ieder zijn meug. Hoewel mijn meug hier niet wordt gewaardeerd. Feit is dat deze site meer op vriendschap en band draaid dan het werkelijke taboeloze gesprek.Het worden dezelfde herhalingen als op GG. Toch zal ik het, zo nu en dan en omdat het maar een kliik afstand is volgen. Verder zal ik je weer gehoorzamen en zwijgen, mij niet meer in de eindeloze herhaling begeven.

 15. @afolus
  of een nieuwe tv serie ‘the Vaticanos’. Met hoofdrollen voor Anthonie, Bodar, Mariska, en roomsmeisje

 16. @flipsonius
  En jij moet er ook in als rechtgeaarde nuchtere genuanceerde GGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGristen. Protestants uiteraard.

 17. @Roomsmeisje
  Als ik het goed heb, heb je vrijwel elke katholiek van vrijwel elke statuur onder vuur genomen. En al die katholieken zijn volgens jou ‘menee menee, tekeel oefarsien’. Ik geloof dus niet dat ik erg onder de indruk ben 🙂 En mocht je vinden dat de website betere artikelen kan gebruiken, stuur gerust een bericht naar dwazeschare [at] gmail dot com. Instructies hier.

 18. Toch jammer, @roomsmeisje. Is het net zulk lekker weer tijdens het extra lange pinksterweekend, ga je je irritatie op een volgens jou toch mislukte website uiten. Neem een koud roseetje en ga de laatste vrije uren lekker van de zon genieten 😉

Reacties zijn gesloten.