Oorzaak opwarming aarde ontdekt

Precies op Wereldmilieudag hebben wetenschappers een grote doorbraak bereikt op het gebied van klimaatonderzoek.  Er is namelijk een  opmerkelijke correlatie ontdekt tussen de gemiddelde wereldtemperatuur sinds 1899 en het aantal onkerkelijken in Nederland.

De meest recente metingen laten een onmiskenbaar gelijktijdige trend zien als het gaat om het percentage onkerkelijken in Nederland en de toename van de gemiddelde wereldtemperatuur in graden Celsius.

Image

Een vervolgonderzoek moet het mechanisme achter het oorzakelijke verband aan het licht brengen, want het is tot nu toe een raadsel waardoor het onmiskenbare verband precies in stand wordt gehouden. Speculaties gaan in de richting van specifieke gedragspatronen binnen bepaalde culturele groepen en de gemiddelde thermostaat-stand bij alleenstaanden.

De eerste resultaten worden binnenkort gepresenteerd in het gerenommeerde wetenschappelijke blad Weet Magazine.

Een redacteur van het blad laat weten de resultaten allerminst opmerkelijk te vinden: ‘Zonder de liefde van Jezus is een onaangenaam warm vooruitzicht uiteindelijk nu eenmaal onvermijdelijk; dat is al bijna 2000 jaar bekend.’

Om tot een definitieve conclusie te komen, proberen de researchers van het onderzoek enkele andere hypotheses met betrekking tot de stijgende wereldtemperatuur uit te sluiten. Zo wordt onder andere de causaliteit tussen de temperatuur en het ledenaantal van de christelijke toneelvereniging De Harmonie uit Oldebroek ook nog aan een nadere studie onderworpen.

Image

6 gedachten over “Oorzaak opwarming aarde ontdekt”

  1. Nu begrijp ik ook waarom die zgn. Firenights van bijvoorbeeld TRIN een averechts effect hebben op het kerkbezoek in ons land.

    In Myanmar is het altijd al warmer dan hier, dan merken ze de verhitting/ophitsing van enkele Firenights waarschijnlijk niet zo…

    Zelfs het aantal blinden nam daar nog niet af…😄😎

  2. @Ruub: Geniaal! 🙂

    Wat overtuigt dat toch, he, zo’n grafiekje!

  3. Lijkt me logisch! Toen iedereen nog twee keer per zondag ter kerke ging, het liefst lopend, werd er in die uren veel minder energie verstookt. De kachel kon laag, in de kerk hield men elkaar wel warm, en televisie, internet en mobieltjes bestonden nog niet, dus vraten ook niet de hele dag stroom… En de wegen waren nagenoeg leeg! Dus ook op dat parcours minder energie verbruik!

  4. @Ettje: 🙂 Misschien moeten ze dat dus weer invoeren: de autoloze en kerkvolle zondag. Bovendien wordt het mensen verboden om buiten hun eigen gemeentegrenzen een kerk te bezoeken, dat werkt immers verspilling in de hand.

Reacties zijn gesloten.