Sparen voor jubelpak bij Stichting Opwekking

Een hossende schare in jubelpak, zich verdringend bij het podium om zich in volle extase over te geven in aanbidding. Als het aan Joop Gankema  ligt, is dat volgende week realiteit tijdens de Sing-in op de jaarlijkse pinksterconferentie van Stichting Opwekking.  De jubelpakkenactie is een reactie op het donderse juichpak van de Jumbo supermarkten. De stichting wil met de actie een christelijk tegengeluid geven aan de gekte rondom het WK voetbal in Brazilë. Het jubelpak is te verkrijgen op de komende Opwekkingsconferentie en daarna nog te bestellen via opwekking.nl/jubelpak.

Joop Gankema, de initiatiefnemer van de actie: “Er is maar één Leeuw waarvoor wij jubelen en juichen. En dat is niet de leeuw van oranje. Het leek ons gepast om op deze wijze een tegengeluid te laten horen aan de voetbalgekte en het duivelse juichpak. Voetbal is niet verkeerd, maar we zien vandaag de dag wel dat het een werktuig van satan kan worden. Voetbal neemt steeds meer de plaats in die alleen aan Hem toekomt. Bovendien komt het jubelpak tegemoet aan behoeftes van bezoekers van praisediensten waarvoor we al veel langer naar een oplossing zochten.”

Gankema doelt met dit laatste op de extra ademende okselstukken tegen zichtbare zweetplekken bij het lofprijzen met geheven handen, de bewegingsvrijheid die het pak biedt voor het vlaggen en springen en het ingenaaide rugkussen voor tijdens het vallen in de geest en het soaken.

De introductie van het jubelpak belooft een ware revolutie te ontketenen in christelijk Nederland. Zowel jong als oud zullen zich meer verenigd voelen in een intensere lofprijzing en aanbidding. Verwacht wordt dat het pak massaal gedragen zal worden tijdens zondagse diensten, de EO-jongerendag en het Flavor-festival.

15 gedachten over “Sparen voor jubelpak bij Stichting Opwekking”

 1. Dat is nou geloof in de praktijk van alle dag…
  Psalm 95 2.0

  Is er ook al een idee voor de kleur van het pak?
  Goudkleurig zou mijn voorkeur hebben; hoewel een Er is hoop-versie in regenboogkleuren zou ook leuk zijn.

  Bij Jumbo moet voor het juichpak worden betaald.
  Ik hoop dat bij Opwekking volstaan kan worden met een vrijwillige bijdrage in een emmer.

  Glorie.

 2. Bij aanschaf van een CD Opwekkingsliederen krijg je twee zeteltjes. Bij een DVD drie zegeltjes. Een gratis Jubelpak krijg je vervolgens voor slechts 25 zegeltjes.

  Een afwijkende kleur is ook mogelijk, maar dat is dan 40 euro bijlappen.

  Daar staat dan weer tegenover dat je op de Pinksterconferentie in een Jubelpak exclusief toegang hebt tot de speciale VIP-jubeltent.

 3. Inmiddels is uitgelekt waar Stichting Opwekking offertes heeft opgevraagd voor de Jubelpakken.

  Onder meer hier:

 4. @mafchauffeur
  Wat een ontzettend Amerikaans reclamespotje, maar het komt wel in de buurt 🙂

  @flipsonius
  Twijfelpakken, goed idee. Die moeten wel extra stevig zijn. We staan immers bloot aan ‘allerlei wind van leer’ 😉

 5. @de Dichter
  Wat een mooie man is Otto de Bruijne toch. Ik vind hem nog steeds op een prachtige manier geloven, die ook mij nog steeds inspireert. En humor heeft hij dus ook:

  De Stichting Opwekking heeft besloten om straks, aan het eind van de conferentie, bij de uitgang alle overkleding, portemonneetjes en mobiele telefoons, brillen en protheses, schoenen en horloges in te nemen. U kunt het allemaal droppen in grote containers. U krijgt dan geheel gratis van de Stichting Opwekking een lange witte mantel, sandalen en een wandelstok. Eenmaal gekleed als Jezus zullen wij met zo’n dertigduizend mensen zuidwaarts lopen, over het Flevomeer – dan zal blijken wie echt als Jezus is, en wie niet – en aan de overkant verspreiden wij ons in groepen van honderd naar de ziekenhuizen van Nederland, genezen daar alles wat ziek, zwak en misselijk is – sluiten die tent!, en gaan naar alle gemeenten van Nederland. Als u daar bent wacht u totdat Otto de Bruijne komt, in een witte limousine, met wit pak, witte glacée schoenen en een foute zonnebril, en ontvangt u nadere instructies…’

  😉

 6. @mafchauffeur
  We kunnen dus regelrecht van opwekking door naar Barneveld in ons jubel-, euhh twijfelpak 🙂

 7. Ik mag Otto graag, maar hij heeft de neiging er altijd zo veel bij te slepen. Hij is een (door)denker maar overstijgt zijn publiek waardoor niemand meer snapt waar hij het over heeft.

 8. @TommyLee
  Waarschijnlijk precies de reden dat ik hem nog steeds waarder. Inhoudelijk heeft het geloof bij hem zoveel diepgang, en het is zo doorleefd, dat ik soms best op die manier christen zou willen blijven, ook als ik niet meer geloof dat het waar is 😉

  Ik kan me nog herinneren hoe iemand vertelde dat hij sprak op een mannenconferentie waar hij liggend op het podium, zich inbeeldend dat hij onder een boom lag, op artistieke wijze de schoonheid van God wilde uitbeelden. Je kan je wel voorstellen hoe de meeste nuchtere mannen reageerden 🙂

Reacties zijn gesloten.