36 gedachten over “Een radicale kerk!”

 1. Ik heb mijn vrouw gevraagd of we voldoende rustgevende pillen in huis hebben voor het geval ik het tweede
  deel van het filmpje wil bekijken …
  Drukke zuster.
  Maar ja, vermoedelijk heeft zij het heilige vuur al eerder ontvangen dan afgesproken.
  Morgen is het toch Pinksteren?

 2. @Afolus
  Pinksteren?!?!?! Waarschijnlijk begint de redactie van de Dwaze Schare nu in paniek te zoeken naar één of meer itempjes over Pinksteren 😉

 3. Die arme kerk van Thyatira. Zou het de invloed zijn van interpretaties dat het om de verdorven katholieke kerk gaat, dat men het vers pleegt te vergeten: “Ik weet uw werken, uw liefde, uw geloof, uw dienst en uw volharding, en dat uw laatste werken meer zijn dan uw eerste”?

  Een kerk die Jezus beweegt doden op te wekken, net als Maria van Magdala? Nou, dat is toch wel een bijzonder herlezing van Johannes 11.

  Een kerk waar op een normale dag 3000 mensen gedoopt worden? Pardon? Er is niks in Handelingen wat er op wijst dat dat standaardpraktijk zou zijn (just another day at the office) en alles om te denken dat dat juist enorm bijzonder was.

  Een kerk waar mensen genezen van kanker. Ik denk dat mevrouw Schipper zou staan te applaudiceren. Kan iedereen een goedkopere polis krijgen!

  Ik zie een kerk voor me waar goed opgeleide theologen het woord voeren en niet een adhd-mevrouw die er nog wel eens bijzondere lezingen op na houdt. Ik zie een kerk voor me die niet meer claimt dan ze kan waarmaken, in plaats van spelletjes “ik zie ik zie wat jij niet ziet” te spelen… om eens mee te beginnen.

 4. Ik snap opeens waarom de Vrijgemaakte broeders tegen vrouwen op de kansel zijn! 🙂

 5. @Ettje: Een adhd-man is wat mij betreft niet een veel beter alternatief. 😦

 6. Eh… kunt u ’t nog één keer herhalen? Het ging een beetje snel.

 7. Misschien is het inderdaad toch beter als vrouwen zwijgen en thuis hun man om opheldering vragen. #tip

 8. Bij zo’n vurige tante kun je natuurlijk wel tijdens ‘de preek’ vertrekken! Merkt ze toch niets van!

 9. Ik heb het boek van de oprichter van deze gemeente gelezen. Roeping ga er dan voor. Boeiend om te lezen dat deze man net zo enthousiast was als deze mevrouw maar na een aantal jaren er uit gezet, gewerkt of hoe je het ook noemen wilt. Zelfde is gebeurd met Jan Zijlstra in de gemeente die hij heeft gesticht. Ik zie dit meer als voorbeeld hoe het niet moet. Geen woorden maar daden en van een opwekking van een dode bij deze gemeente heb ik nog nooit gehoord en ik reed gisteren door Zwijndrecht, maar van een geestelijke positieve invloed heb ik niets gemerkt.

 10. @dsdre:

  ik reed gisteren door Zwijndrecht, maar van een geestelijke positieve invloed heb ik niets gemerkt.

  Da’s niet eerlijk. Alle nieuwe gelovigen zitten nu in Biddinghuizen.

 11. @Wilfred: toch mooi als twee knappe jonge mensen zo radicaal voor Jezus leven.

  Die zal je niet zo snel bij de Dwaze Schare zien aanschuiven.

  Maar wie weet, over een jaar of tien. 🙂

 12. @Maf: Wijsheid komt met de jaren. Bij sommigen eerder dan bij anderen. Het is dus vast een gave gods… 😉

 13. @Shin: misschien hebben ze bij Nehemia een serie Bijbelstudies over “Het gebruik van ironie in de gemeente en in de wereld” gehad en was dit een uitgelezen kans om, veilig ver van huis, te oefenen.

 14. @maf
  Of zou er inmiddels een genezingsbediening zijn gestart om de beste man van zijn kattenhaat af te helpen?
  Overigens komt de kat niet voor in de bijbel, dus eigenlijk is het ook helemaal geen bestaand dier.

 15. @shin
  Wou jij zeggen dat de kat en de poes niet door Noach zijn meegevoerd in de ark…?

 16. Er waait een nieuwe wind in charismatisch Nederland: een roep om f.i.l.m.p.j.e.s. voortaan te voorzien van een uitgebreide documentatie met keiharde bewijsstukken en “follow-up”.

  De vacature is vandaag gepubliceerd.

  Wie wil helpen wonderen bekend te maken in de media van Nederland?
  Ik zoek mensen die bijzondere genezingen kunnen opvolgen en met getuigen en (indien mogelijk) medische bewijsstukken kunnen documenteren, zodat we op den duur een sterk verhaal hebben om dan in de media te gaan verspreiden.
  Stel je voor dat we elke maand een ijzersterk onderbouwd getuigenis van genezing als een persbericht kunnen doorgeven aan de media van heel Nederland? Dan zouden alle sceptici en miljoenen ongelovige mensen ontdekken dat God echt is en dat Jezus hen wil verlossen.
  Nu gebeuren er wonderen, maar ze gaan ook een beetje ‘verloren’ in de chaos van de drukte van de informatiestroom en het leven dat gewoon doorgaat. Ik wil graag mensen die genezen zijn laten interviewen, opvolgen, enz. Dan krijg je een blijvend getuigenis op internet en kan Nederland ontdekken dat God bestaat en wonderen doet.
  De filmpjes die spontaan ter plekke gemaakt worden zijn ook wel leuk, maar die overtuigen vooral christenen die positief zijn. Niet-christenen stellen daar uiteraard (terecht) vragen over: was die persoon echt ziek? Wat zegt zijn/haar dokter? Is er bewijs voor deze genezing? Is het blijvend? Als je dat kunt voorzien, kunnen ze er niet meer omheen en heb je een krachtig geluid in het land.
  Al die sterke getuigenissen wil ik dan op onze site zetten onder een nieuwe rubriek ‘Wonderen’, zodat we mensen altijd kunnen verwijzen naar die database vol getuigenissen.
  WIE WIL HIERAAN MEEWERKEN?
  Ik zoek mensen die contact willen onderhouden met de genezen personen en die erheen willen gaan, samen met een cameraman, om hen en getuigen te interviewen.
  Naast de contactpersoon, zoek ik dus ook iemand die kan filmen en die een bruikbare video voor internet kan maken. Kort en krachtig.
  Als je je hierdoor aangesproken voelt, laat het me weten.
  Dit is dus nodig:
  – Mensen die contactpersoon willen zijn
  – Mensen die kunnen interviewen
  – Schrijvers die van het interview een goed leesbaar verhaal maken
  – Cameraman
  – Videomonteur
  – Iemand die goed persberichten kan schrijven
  Dit kan geschiedenis schrijven, mensen, als we dit van de groen krijgen. Ste je voor dat dit gaat gebeuren… Dat er een stroom aan onderbouwde, bewezen getuigenissen de media ingestuurd wordt. Ze kunnen het een korte tijd negeren maar op den duur za het de wenkbrauwen doen fronsen en vroeg of laat komt het in het journaal en kan de massa er niet langer omheen. Dan ontdekt een complete natie de realiteit van God en van Jezus Christus.
  Dus, wie wil helpen?
  Wel enkel mensen de bereid zijn er een prijs voor te betalen, door je echt trouw in te zetten.
  Alvast bedankt,
  David Sorensen

 17. @Maf
  Jammer alleen dat het enige bewijs dat geaccepteerd wordt door de sceptici (ergo: @John) een filmpje is. Dus de filmpjes moeten onderbouwd door filmpjes en de follow-up moet ook weer bestaan uit filmpjes en zo ad infinitum.

 18. @afolus
  Nee joh. Die zijn gemicroëvolueerd uit de leeuw. Dat is namelijk wel een bijbels dier.

 19. @Shin
  Ik denk dat je katten gewoon niet goed genoeg kent. Waarschijnlijk alleen van de stront in de tuin en de zeiklucht. Maar ik zelf ben van mening dat een kat een huisdier is voor gevorderden. Een hond is laat zich beter gezeggen. Ik prefereer toch de autonomie van een kat. Ook erg leuk is het dat je ze overal in je huis kan tegen komen.

 20. @Derk
  Ik heb vroeger een kat gehad, probeerde me alleen even te verplaatsen in de kattenhaters van Nehemia 😉

 21. @Shin: wat misschien nog altijd de mogelijkheid open laat dat katten door satan zijn geschapen ten behoeve van de Egyptische afgodencultus.

  In één moeite door bij de creatie van muggen, wespen en midgets. 🙂

 22. @maf
  Ik wilde het niet zeggen ;).
  En bedacht me laten: aan satan wordt denk ik geen scheppende macht toegedicht? (wat mij doet afvragen waar al die demonen in het NT dan vandaan komen?)

 23. Bijbelschrijvers en Kerkvaders die satan geen scheppende macht toedichtten zijn nog nooit door een tropisch regenwoud getrokken. Of door de Schotse Hooglanden. 😉

 24. @Shin: Had jij vroeger geen dominee waar je dat soort vragen tijdens catechisatie (sommigen spreken van kattenchisatie, hetgeen ook dichter bij de griekse vorm katechein ligt; voor sommigen is dat behulpzaam, anderen denken echter bij de griekse term aan gein voor of van katten) aan kon stellen?

 25. Die stelletjes willen op vakantie met z’n tweeën. De verleiding wordt dan wel heel erg groot, dus eerst maar eens trouwen, heb je gelijk een huwelijksreis, twee voor de prijs van één en da’s mooi mee genomen in deze crisistijd.

Reacties zijn gesloten.