Waarom prinsen niet in een kikker veranderen

Kikker en prins

kikker, prins, richard dawkins

Ondanks decennia onderzoek bleven de wetenschappers lang het antwoord op de vraag der vragen schuldig: waarom veranderen prinsen eigenlijk nooit in een kikker? Topwetenschapper Richard Dawkins heeft gelukkig het antwoord: “Er is een interessante reden waarom prinsen niet in kikkers veranderen: Het is statistisch te onwaarschijnlijk.” Tuurlijk, Richard, dat is de reden.

6 gedachten over “Waarom prinsen niet in een kikker veranderen”

 1. @DH: Ja, DH, spreek jij dat maar eens tegen! Natuurlijk heeft Dawkins gelijk! Ik bedoel, wat leer je kinderen nu als je ze bijbrengt dat een prinsesje prima met een gouden bal kan spelen die ze omhoog gooit en weer opvangt? Daarvoor is een gouden bal toch veel te zwaar? Kinderen leren zo nooit het soortelijk gewicht van goud te waarderen!

  http://nl.wikipedia.org/wiki/De_kikkerkoning

  Ps. Hoe kan dit item op 30 mei staan? Antedateren?

 2. Laat nou net deze week het nieuwe boek van Mathijs Vlaardingenbroek uitkomen met de titel: Van kikker tot prins. Benieuwd!

 3. @Wilfred
  Geniaal, idd. Prachtige satire, wilde dat ik het zelf geschreven had 🙂

  Dit heeft met de asides te maken, als je de asides op de dag van publicatie dateert, dan krijg je op de voorpagina de aside en het artikel naast elkaar, wat er een beetje stom uitziet. We zetten dus bij iedere aside de datum een paar dagen eerder.

  Ik bedoel, wat leer je kinderen nu als je ze bijbrengt dat een prinsesje prima met een gouden bal kan spelen die ze omhoog gooit en weer opvangt? Daarvoor is een gouden bal toch veel te zwaar? Kinderen leren zo nooit het soortelijk gewicht van goud te waarderen!

  Precies. En die kinderen leren zo ook geen scepticisme: Ouders geven hun kinderen helemaal geen gouden ballen, ze krijgen een plastig bal met een goudkleurig laagje, zodat ze denken dat ze goud krijgen.

Reacties zijn gesloten.