Vrouwen niet welkom bij WK-scherm

WK ALLEEN VOOR MANNEN

Het WK is een feestje voor mannenbroeders waar vrouwenzusters niet welkom zijn. Dat vindt ManUnited, het ‘broertje’ van de 4e Musketier, waar het niet om survivallen maar om bier zuipen gaat. De 1500 mannen mogen, gezien de banner, wel als vrouw verkleed naar Veenendaal komen.

vrouwen-oranje

14 gedachten over “Vrouwen niet welkom bij WK-scherm”

 1. @Johan: Mmm. vertoont toch wel parallellen met een bepaalde politieke partij. 🙂

  Ik zou als Manchester United ook een claim indienen bij dit groepje. De afkorting Man United is duidelijk ingeburgerd.

 2. Dit clubje mannen wil leven zoals God het bedoeld heeft, ga je dan maar eens verdiepen in de situatie waar dit wk plaats vind. Als je ziet wat het wk kost en dan ziet wat een nood daar is onder de mensen.
  Denk niet dat God het zo bedoeld heeft. Denk dat het geld daar wel beter besteed kan worden. En ja ik hou ook van voetbal, dus dat is het niet.

 3. @mafchauffeur: eeh nee ik ben een man. lol.
  Weet zelf nog niet of ik ga kijken geef ik eerlijk toe, maar wat ik lees op staat geschreven geeft me wel te denken. Om dit dan te doen zoals Man united, zoals ze zeggen geinspireerd door God. Denk dat mensen (christenen) zich hier wel eens meer in mogen verdiepen in plaats van stokpaardjes als sex voor het huwelijk en sommige hun kijk op homofolie.

 4. @Vivit: bij twijfel niet inhalen kijken lijkt mij verreweg het beste. 🙂

 5. Er worden veel dingen voor alleen vrouwen georganiseerd, ik vind dat dat moet kunnen. Daarom is dit ook prima. Lijkt me heel logisch.

 6. Is ook. Zelfs pownews heeft het “nieuws” overgenomen, die zelf de grootste ironie tentoonspreiden over racismewijzen en moreelvingeren.

 7. @Antoon: bij lingerieparty’s voor dames of Bijbelstudieweekenden voor mannen over “je plaats innemen als priester van je gezin” kan ik mij dat nog wel voorstellen.

  Maar het kijken naar een sportwedstrijd???? 😯

 8. @mafchauffeur
  Als je nou afspreekt dat als mannenclub dat te gaan doen? Zelfs bij de viva snappen ze wel dat dat nou eenmaal zo is met een mannenclub.

 9. Spreken gristenen niet over gij geheel anders, gaat in dit geval niet op bij het bekijken van zo een voetbalwedstrijd. Of drinken we dan geen bier maar ranja met een rietje. Waarom moet je een voetbalwedstrijd fijn samen met een stel gristenen kijken, kijk lekker met je vrienden. Wel of geen christen.

 10. @Derk: het is vermoedelijk te wijten aan mijn androgyne geest. 🙂

  En wat de Viva betreft: misschien snappen ze het wel, maar ze vinden het tóch jammer als ze worden uitgesloten bij het volksfestijn-bij-uitstek. 😉

  Toch worden vrouwen vaak een beetje vergeten met de WK-poules… Of heeft jouw vriend/man/kennis wel eens aan jouw gevraagd of je mee wil doen aan zijn poule?

  http://www.viva.nl/thuis/wk-uitslagen-voorspellen

 11. Een gevalletje damage-control. Bij nader inzien zijn dames wel degelijk welkom.

  “Als de Bavariadames voor de deur staan, zijn ze van harte welkom”, zegt Jan van Meerveld van de organisatie.

  Suggesties over vrouwonvriendelijkheid wuift hij weg. “We zijn juist ontzettend pro-vrouw, en we weten dat ook veel vrouwen van voetbal houden. Wij willen als beweging ook vooral mannen inspireren om hun rol als partner of als vader serieus te nemen.”

  http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/bavariadames-van-harte-welkom-bij-wk-event-veenendaal-1.4391412

 12. @DH: Nou snap ik waarom je hier onder pseudoniem schrijft! 🙂

Reacties zijn gesloten.