Christenen willen uit Google

Het loopt storm bij Google sinds het internetbedrijf een formulier online heeft gezet waarmee mensen kunnen vragen om zoekresultaten met hun naam erin te verwijderen. Het bedrijf reageert hiermee op een uitspraak van het Europese Hof van Justitie dat onlangs oordeelde dat iedereen het recht heeft om ‘vergeten’ te worden. Ook een groot aantal christenen heeft nu een aanvraag bij Google ingediend.

Zo wil TRIN, de organisatie van Mattheüs van der Steen, enkele honderden vermeldingen van de organisatie in combinatie met het trefwoord ‘goedgelovig’ uit de Google database laten verwijderen. Volgens TRIN zijn deze vermeldingen ‘fout en irrelevant’. Ook Ronald Plat van de Gloriestoel heeft een formulier ingevuld. Hij wil dat beenverlengingen wel zoekbaar blijven in Google, maar niet in combinatie met de termen ‘niet verlengd’, ‘oplichterij’ en ‘john zoet’.

Voorganger Peter Paauwe van de Doorbrekers in Barneveld heeft nog geen aanvraag ingediend, maar bezint zich er wel op. Hij wil dat cartooneske plaatjes van hemzelf in benadere posities uit Google Image worden verwijderd. “Ik ben nooit uit een vliegtuig gesprongen,” aldus Paauwe. “En als dat wel zo is, heb ik het recht om daar niet aan herinnerd te worden.”

Joop Gankema van Stichting Opwekking wil alle Opwekkingsliederen, behalve de resultaten die verwijzen naar pagina’s van zijn eigen organisatie, uit Google laten verwijderen. “Deze uitspraak van het Europese Hof is een uitgelezen kans om het illegale aanbod van Opwekkingsliederen op YouTube tegen te gaan,” aldus Gankema.

Google laat weten dat zelfs iemand met de naam Jezus Christus het bedrijf heeft aangeschreven. “Deze persoon stond erop dat we alle zonden uit het verleden van de gehele mensheid uit onze database zouden verwijderen. Daar was volgens hem al mee afgerekend. Geen enkele reden om daar nu nog op te zoeken, vond hij. Deze vraag is nogal ingrijpend en zullen we voorleggen aan een commissie met privacy-experts uit verschillende landen. Die moeten met een advies komen hoe wij het beste kunnen omgaan met het recht om ‘vergeten’ te worden,” aldus een woordvoerder van Google.

10 gedachten over “Christenen willen uit Google”

 1. Is die cartoontekenaar Rob ook eens benaderd voor een paar tekeningen op deze site?

  Treffend verhaal trouwens.
  Wat zouden al die gasten graag willen dat ze “de werken satans” door het simpel invullen van een formulier van het internet zouden kunnen verwijderen.

  Tussen de door Johan genoemde namen mis ik die van Frank Ouweneel. Vermoedelijk heeft hij zijn advocaat na het lezen van dit bericht al een opdracht verstrekt…😄😎

 2. Misschien kan Google nog een alternatief plan uitrollen: bij die zonden die al vergeven zijn, maar toch niet gewist (vergeten) kunnen worden, een pop-up schermpje met “vergeven!”.

  TRIN, Ronald Plat, Peter Paauwe etc. etc. zouden dan ook toegangscodes kunnen krijgen om bij de niet vergeten berichten over hun (vermeende) escapades met een pop-up te melden of ze de auteur van die vermelding inmiddels vergeven hebben.

  En Opwekking zou bij illegale kopieën juist kunnen aangeven dat het raadplegen of gebruiken van die kopieën juist tot een zonde leidt…

 3. Snel dan even, nu het nog kan.
  “U zocht door tot U ons vond” (2e couplet)

 4. @Johan: Geweldig! 🙂

  @Afolus: Ja, die good old Frank zal binnenkort ook wel aan de deur kloppen. 😉

 5. @maf

  Ik vind het eigenlijk wel een mooi nummer.

  Het lijkt qua intro, melodielijn, diepzinnige tekst, toepassing van de bridge, gepassioneerde uithalen van de voorzangers, bewust inzetten van emoties én de uitstorting van de Heilige Klapgeest na afloop vrij sterk op de laatste nummers die ik een jaar of tien geleden voor het laatst meekreeg, maar toch: mooi nummer. 🙂

 6. Hij wil dat beenverlengingen wel zoekbaar blijven in Google, maar niet in combinatie met de termen ‘niet verlengd’, ‘oplichterij’ en ‘john zoet’.

  XD

Reacties zijn gesloten.