Doen Wat Jezus Deed – de revival van Buffy the Vampire Slayer

TLC zond maandagavond een documentaire uit over Brynne Larson en haar vriendinnen Tess en Savannah Sherkenback. De docu geeft een inkijkje in hun carrière als exorcisten, terwijl ze optreden onder leiding van papa “Do what Jesus did” Bob Larson.

teenage-exorcists

De TLC-documentaire is het werk van Dan Murdoch, die een reportage over de meiden maakte tijdens hun bezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Murdoch volgde ze zes maanden lang. Heb je de film gemist? Helaas, ik ook! Gelukkig er is een gratis, legaal (en korter) alternatief voorhanden. In deze reportage worden de duiveluitdrijfsters, afkomstig uit Phoenix, Arizone, gevolgd door Charlet Duboc, die niet erg overtuigd lijkt van hun kunnen.

Ook op mij maakt het geheel weinig indruk. Er is een hoop geschreeuw, geschud en gedoe, er zijn drie bijzonder overtuigde meisjes, er is een fanatieke vader, er is een sceptische verslaggeefster. Het meest interessante vond ik eigenlijk de start van de docu. Tijdens de eerste beelden zien we de meiden het podium betreden. Ik kan het natuurlijk verkeerd verstaan hebben, maar het leek alsof het publiek scandeerde: “Bluf! Bluf! Bluf!”

Weten of je zelf een demon hebt? Doe snel de test op http://www.demontest.com, en dat voor slechts $ 9,95!

12 gedachten over “Doen Wat Jezus Deed – de revival van Buffy the Vampire Slayer”

 1. Glitter, glamour en glory…

  Charmante en fris ogende grietjes die als amateurgeestelijken de wereld menen te moeten bestormen, hun slachtoffers glimmende kruisjes voorhouden en ze opzwepen tot schudden en brallen…

  Wilkin van de Kamp laat zijn gehoor tenminste nog een intakeformulier invullen…😄

  Zulke meiden moeten toch gewoon lekker uitgaan op vrijdag en zaterdag. Pak een witbiertje en versier een leuke knul.
  Ga werken in de MacDonalds, pak een bioscoopje en ga sparen voor een leuke vakantie.

  En mochten ze slimmer zijn, kies een studie en werk aan je zelf.

  Laat de duivel de wapper krijgen…

  Trouwens Oekraïne is van deze “crusade” ook al niet erg opgeknapt.

 2. @afolus
  De dames zelf waren trouwens niet zo blij met hoe ze zijn neergezet in de docu: http://myemail.constantcontact.com/TEENAGE-EXORCISTS-respond-to-VICE-MEDIA-report.html?soid=1101641219446&aid=TjPe54s5R9c

  Verder kun je zeggen wat je wilt over het bijbaantje dat ze zouden moeten nemen, maar in feite zijn ze al kleine ondernemers (of misschien is beter een soort een soort familieBV). Dat exorcisme is big booming business, de vader zijn miljonair te zijn, incl. optrekje met paarden. Voor de rest staan de interwebs vol met verhalen over hoe een fris mannetje Bob Larson is… als slechts de helft waar is, is het allemaal niet zo mooi.

  En Brynne… ja, Brynne is gewoon iemand met hele spirituele interesses: http://www.pinterest.com/pin/169940585913733450/

  #con(wo)men

 3. @Afolus

  Trouwens Oekraïne is van deze “crusade” ook al niet erg opgeknapt.

  LOL

 4. Originele verkooptechniek trouwens. Koop gewoon zes boeken tegelijk. 🙂

  But you need more than 4 books to spiritually clean up your entire family. You may have grandparents or grandchildren who also need to break family curses. That’s why I’m making CURSE BREAKING available 6 for $60. (You, your siblings, both sets of in-laws, and 2 sets of grandparents/grandchildren.)

 5. @afolus: dat kortzichtige van jou ook altijd. 😉

  Zou het niet eerder zo zijn dat dóór het bezoek van de familie Larson alles in gang is gezet? Ga maar na: helpertje van satan vlucht naar Rusland, wordt als president vervangen door een Baptistenpredikant (= overwinning), paniek bij Poetin, dan de inmiddels bekende schermutselingen als afspiegeling van wat er zich in de Hemelse Gewesten afspeelt, met normaliter straks een Glorieuze uitkomst.

  Wat we nu op het Journaal zien is slechts een tussenfase.

  (het zou trouwens wel nuttig zijn als het kwartje een beetje spoedig valt bij die Krim-Tataren en ze zich bekeren – maar zo zijn er daar nog wel een paar oneffenheden meer glad te strijken)

 6. Er zal altijd behoefte blijven aan een degelijke profetische duiding van het wereldnieuws. 🙂

 7. @Maf: Je gaat je toch niet vrijmaken van de Third Eagle heh?!

 8. Zo te zien zijn de meisjes van na 1983, dus kunnen ze geen echte exorcisten mee zijn. Echte exorcisten hebben een RK wijding en hun leeftijd en geslacht maakt dit onmogelijk.

  Bedrog!

 9. @Wilfred:

  @Maf: Je gaat je toch niet vrijmaken van de Third Eagle heh?!

  Natuurlijk niet. Maar William Tapley kan wel een beetje steun vanuit Europa gebruiken. Tenslotte is de Grote Verdrukking anderhalve maand geleden begonnen. Op 24 april 2014, om precies te zijn (zie 0:19)

Reacties zijn gesloten.