Conchita doet tractor kantelen

Langs het Linnaeuspad in Purmerend is een tractor gekanteld en op zijn dak terechtgekomen. Volgens theologen is dit een straf van God, omdat Conchita Wurst het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen.

Eerder al ontdekte de Servisch orthodoxe patriarch Irinej dat overstromingen in de Balkan het gevolg waren van de overwinning van de bebaarde zanger(es). Er wordt nog onderzocht of de EU-verkiezingen, het terug in de kast kruipen van Rutte, en de 30.000 onterecht verstuurde terugvorderingen zorg- en huurtoeslag ook aan Conchita te wijten zijn.

Inmiddels is Frits de Berk uit Eemnes een handtekeningenactie begonnen om Conchita te dwingen haar baard af te scheren. “Het kan echt niet langer zo. Vanochtend stootte ik mijn teen toen ik uit bed stapte. Ongetwijfeld de zoveelste straf van God vanwege Conchita. Als ze zich eens zou scheren of een broek aan zou trekken, dan zou de Heer vast stoppen met al deze straffen,” aldus De Berk, wiens teen (dankzij Conchita) nog steeds een beetje blauw ziet.

24 gedachten over “Conchita doet tractor kantelen”

 1. Als die baard eraf gaat verliest die Conchita vermoedelijk heel bijbels zijn/haar kracht á la Simson. Probleem daarbij is dat mogelijk een laatste krachtpatserige actie plaats moet vinden…

  Ik vraag me af of het niet beter is de deurposten te besmeren met bloed…?!

 2. @Afolus: Lol. Het is in ieder geval apotropaeisch bedoeld. 🙂

  @DH: Leuk stukje!

 3. Ik bedoel natuurlijk met dat laatste @Jaap. Sorry Jaap. 😦

 4. @Boktor
  Na een carrière als vakkenvuller en als zakkenvuller kan ik mij beter vooral bezighouden met reageren….😎

 5. @Wilfred
  Dat ik op zo’n mooie zaterdag nog een voor mij volslagen onbekend woord mag leren is wel een machtige zegen…

  *zo’n taboeloos geloofsgesprek is soms zo fijn…* 😇

 6. @Afolus: Ik dacht al, laat ik de jeugd nog wat leren vandaag. 🙂

 7. @DH: Klopt, je hebt mijn foutieve denkwijze feilloos blootgelegd. 😉

 8. @Wilfred
  Als ik jou niet in de gaten houdt, gaat alles totaal mis hier. Wanneer komt jouw eerste vlijmscherpe satire?

 9. Ja, het is me er eentje die God.
  – de watersnood
  – de varkenspest
  – de dood van minister Borst
  – de Friese taal
  – een busramp
  – de doden op Pukkelpop
  – de dood van prins Friso

  And still counting! Weinig creatief trouwens, altijd maar dood en verderf. Waarom niet lekker eens iemand lila maken, of een kuub bijbels op zijn auto laten neerstorten? Stap eens uit in geloof, Heer! Doe je haar los, en dans!

  Ik gooi er maar weer eens een Stef Bosliedje in (waarbij ik me afvraag: is het feit dat ik dat doe al een straf op zich, en voor wie dan of krijg ik daar nog een keer straf voor? Jullie horen het van me, als ik morgen lila ben!):

 10. @DH: Ik ben meer van de analyse. De satire laat ik graag aan anderen over. Het is een geestesgave. 😉

 11. @DS
  Het licht doet er twintig minuten om een reactie te plaatsen? Prutslicht.

  @Wilfred
  Is de geest dan niet op allen uitgestort? Het is al (weleens) Pinksteren geweest hoor!

 12. Jawel DH, maar hij bedeelt aan iedereen toe zoals hij wil. Het is geen toverkracht die je op eigen goeddunken kan inzetten hoor, we zijn hier geen charismagiers! 😉

 13. @Boktor
  Ik had toch wel verwacht dat Wilfred minimaal een dubbel deel had ontvangen!

  @DS
  Zit er nog wel olie in je lamp? 😉

 14. @shin
  Als je al die aan God toegeschreven straffen zo bekijkt dan hebben sommige lieden die in hem geloven toch een wonderlijk beeld van het Opperwezen. Zeker als je beseft dat die lieden geschapen zouden zijn naar zijn beeld. Wrede typetjes die gelovigen….😞

Reacties zijn gesloten.