Dwaze Schare wordt pioniersplek

Het Missionair Werk van de PKN tekende dinsdag een convenant met internetkerk De Dwaze Schare, waardoor de internetkerk een officiële pioniersplek wordt. Pioniersplekken van de PKN krijgen een geldbedrag van tienduizend euro, verdeeld over vier jaar.

Door het convenant wordt De Dwaze Schare na MijnKerk.nl de tweede online pioniersplek. Doel van de kerk is om het satirisch evangelie te verspreiden onder hoogopgeleide randkerkelijken met veel te veel vrije tijd. MijnKerk.nl richt zich voornamelijk op vrouwen tussen dertig en vijftig jaar oud uit Vinex-wijken.

15 gedachten over “Dwaze Schare wordt pioniersplek”

 1. Doel van de kerk is om het satirisch evangelie te verspreiden onder hoogopgeleide randkerkelijken met veel te veel vrije tijd.

  Ik voel me eindelijk als doelgroep erkend.

 2. Vandaar dat ik bij mijnkerk.nl geen aansluiting vond! Ik val niet in de doelgroep! Maar uh… Volgens mij was geloveninnederland.nl de tweede pioniersplek!

 3. A, eindelijk verzekerd van een schrijfvergoeding 🙂 Geldt dat ook voor het posten reacties? Daarmee staat of valt de DS immers.

 4. @gansanders
  Reactievergoeding. Even rekenen hoor: 10.000:4 jaar = 2.500,- per jaar. Tot nu toe in 11 dagen (tot gisteren dus) 884 reacties. Laten we veronderstellen dat dit een erg goede maand is en dat we normaal aan dit aantal reacties per maand komen. 884×12 maanden = 18.008 reacties. Dan zitten we dus op een bedrag van iets maar dan 12,5 cent per reactie. Andere directe kosten nog niet meegerekend… 😉

 5. Dan doen Bokkepoot en ik goede zaken! 🙂
  *geld alvast uitgeeft*

 6. Ik vraag mij af wat die pioniersplekken opleveren, betaalt het experiment zich terug in nieuwe gelovigen? (nieuwe gelovigen zijn nieuwe donateurs 🙂 )

 7. @rob: ik vermoed dat het nog iets te vroeg is voor een evaluatie.

  Gezien het aantal stemmen op het fotoblog van Mijnkerk.nl kan onze zuster nog een extra duwtje in de rug gebruiken. 😉

  Op de fotoblog ‘waterdieren’ werd dinsdag 19 keer door jullie gestemd. De winnende foto was met 11 stemmen de foto van de meerkoet op haar nest.

  http://mijnkerk.nl/meerkoetnest/

 8. De bureaucratie bij de PKN is onovertroffen. Teken je een convenant, willen ze óók nog eens een aanvraagformulier.

 9. @Maf

  De pioniersplekken zijn toch alweer een paar jaar bezig?
  Tijd voor een tussentijdse evaluatie zou ik zeggen 🙂

 10. @rob: de eerste christelijke kerken namen ook rustig de tijd op op stoom te komen voordat ze één en ander op papier lieten zetten en gingen evalueren.

  Dat ongeduldige gedoe ook altijd. 😉

 11. @mafchauffeur; Terwijl ze zelf, volgens eigen berichtgeving, dat aanvraagformulier zoek hebben gemaakt. Trouwens, ga er meteen werk van maken dat er niets over de pioniersplekken op papier komt! Er staat al genoeg op papier! Zonde van al die bomen!

Reacties zijn gesloten.