21 gedachten over “Gods oordeel over de Balkan”

 1. Die God van de Servisch Orthodoxe Kerk is toch een enorme prutser. Waarom treft die Wurst zelf niet met een hartaanval of nog spectaculairder met de bliksem tijdens het optreden van het zelf.
  En dan in knipperde neonlichten, dit oordeel werd u aangeboden door God.

 2. God wast de Servische zonden af.

  Hij pakt ’t resoluut aan, dat moet toch gezegd worden…

 3. Het was ook mijn type niet echt, maar dit vind ik wat overdreven.
  Beetje een drama queen, die god.

 4. Elk land heeft blijkbaar zijn Dorenbosjes. Het zou statistisch gezien ook wel erg onwaarschijnlijk zijn dat dergelijke figuren alleen in Nederland zouden wonen. 😉

 5. @maf

  Ziet er anders nog niet echt schoon uit. #god #prutser

 6. @Bokkepoot: van jou moet het echt allemaal kant en klaar op een gouden dienblad worden opgediend he? 😉

  Een stukje medeverantwoordelijkheid werkt op termijn veel beter.

  Overigens zie je mij voorlopig niet in Oostenrijk. 🙂

 7. @maf

  Tja. Ik kon nu eenmaal niet op Nederland stemmen en tussen al die andere landen kon ik niet kiezen. 😩

 8. @Maf: O, o. Bokkepoot heeft er met zijn medestemmers voor gezorgd dat je ook in Nederland niet veilig zit. Ik zou maar op vakantie buiten de EU gaan! 😉

 9. Ik houd wel van straffende goden..😎😇
  Dat houdt de mensen afhankelijk en deemoedig.

 10. Op advies van @Wilfred heb ik onze annuleringsverzekering nageplozen. Gaandeweg kreeg ik het toch het vermoeden dat het bericht een broodje aap verhaal is. Ook al staat het op zowat alle nieuws sites.

  Ga maar na: Servië deed (naar verluid wegens geldgebrek) NIET mee aan het Songfestival. Geen punten gegeven aan welke Goddeloze act dan ook.

  De meeste Balkanlanden hebben Conchita Wurst karig bedeeld met punten: Albanië (5), Macedonië (3) en Montenegro (2) gezamenlijk slechts 9. Alleen Georgië moest zo nodig stoer doen met 10 punten. Maar daar zijn nu juist géén overstromingen.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Austria_in_the_Eurovision_Song_Contest_2014

  Of zou Patriarch Irinej de plank in zijn ijver hebben misgeslagen en bedoelen dat God de Balkan heeft gestraft door Conchita Wurst géén punten te geven?

 11. @Maf: Ik denk het wel. God houdt wel van omwisselingen, hij werd immers zelf mens! Daar is de wissel naar man in een jurk helemaal niets bij…

 12. Ik denk dat die orthodoxen bang zijn voor het verzieken van hun niche, ze hebben zelf allemaal baarden en dragen jurken, en ze zingen. Puur kinnesinne.
  Ondertussen is wel steeds meer duidelijk dat er sprake is van een behoorlijk grote ramp. Dan zou je toch een andersoortige reflex vanuit zo’n kerk verwachten.

 13. @Flip: lol 🙂

  Klopt, het is vreemd dat er niet een meer pastorale toon klinkt.

 14. Patriarch Irinej beseft donders goed dat er nu actie vereist is – en dan heb ik het niet over humanitaire hulp, hoe goedbedoeld ook. Trouwens, daar zijn hulporganisaties veel beter in dan de Kerk. Nee, hij ziet de bui al hangen wat er aanstaande oktober gaat gebeuren.

  Terwijl wij ons hier vrolijk of verontrust raken van Conchita Wurst, is Paus Franciscus druk bezig om de weg te plaveien voor de Antichrist. Die, het zal sommigen niet verbazen, een Protestant zal zijn. Sterker nog, de verwachting is dat in oktober dit jaar de Rooms Katholieke kerk de facto een Protestantse kerk zal worden, waarmee de Wereldreligie (“one world religion”) van de Antichrist een feit zal zijn.

  Voor Ă©chte Katholieken zit er niets anders op dan onder te duiken. Jezus heeft al duidelijk uitgelegd dat de Katholieke kerk voor een periode van 3 jaar zal verdwijnen. Nog ruim 4 maanden de tijd om onderduikadressen te zoeken.

  Tot zover de samenvatting van de woorden van een oude goede bekende, eerder deze maand.

 15. Deze Eddy doet me denken aan een andere Eddy the Eagle ook al geen hoogvlieger, maar wel Ă©Ă©n met lef.
  .

 16. @Ds Dre: Die had in ieder geval meer recht op die bijnaam dan de favoriete bijbelleraar van Maf!

  @Maf: En dan zeg je dat FO vreemde dingen zegt?!

  Wel toevallig dat ik zelf een tijdje geleden ook Henry VIII in het kader van een discussie met katholieken genoemd heb. En dat Johan laatst een item plaatste over het consummeren van het huwelijk. Zou er dan toch iets op komst zijn?

Reacties zijn gesloten.