49 gedachten over “Jezus is een vrouw”

 1. Russel Brand had het worden, maar had zijn haartjes niet netjes gekamd 😦

 2. Een aftrap voor een taboeloos geloofsgesprek?

  We hebben allemaal onze verantwoording af te leggen als we na ons overlijden voor God verschijnen; daar ben ik van overtuigd! Wat nou als God aan jou vraagt waarom je die homo en/of die lesbienne niet heel duidelijk verteld hebt hoe Hij erover denkt en wat er in de Bijbel over te lezen valt? Ga je dan beginnen over acceptatie en tolerantie? Hij ziet je aankomen! Ik ben bang dat veel christenen op dat moment in totale verlegenheid voor God staan.

  Denk daar eens aan als je (weer) geconfronteerd wordt met iemand met homofiele gevoelens. Je betoont geen liefde door ‘niet te zeuren’ en ze volledig te tolereren, maar je betoont juist liefde als je die persoon wijst op de consequenties voor de eeuwigheid.

  http://lordssoldier.123website.nl/351282407

  Misschien is Leo wel bereid om het gesprek aan te gaan.

 3. Als ik homo zou zijn, zou ik denk ik wel even een goed pastoraal gesprek met Leo willen. Lijkt me erg gevoelig, met veel inlevingsvermogen.

 4. @maf

  Ik begrijp dat Leo er wat emotioneel onder is omdat Nederland geen eerste plek heeft verworven in het ESF. Gun hem liever nog even wat tijd om dat te verwerken.

  Misschien volgende week ‘es vragen?

 5. @DH

  Ik vermoed eerder dat Leo wel een pastoraal gesprekje kan gebruiken.

 6. Heerlijke logica trouwens:

  Veel mensen denken dat homo’s en lesbiennes met die gevoelens geboren zijn. Ik geloof daar geen snars van! God heeft een ieder van ons geschapen. Als Hij walgt van homofiele praktijken, schept Hij toch geen mensen met die gevoelens?

 7. @Bokkepoot
  Wat een wantrouwen! 😉

  Heerlijke logica trouwens:

  Prachtig. Zijn logica volgende concludeer ik dat God niet walgt van ‘homofiele praktijken’, want hij heeft mensen geschapen met die gevoelens 🙂

 8. @DH

  Eh… ja, dat was dus waarom ik het dus zo’n heerlijke logica vond. Gewoon de ene circelredenering onderbouwen met de andere…. zo simpel kan het zijn! 🙂

 9. @DH @Bokkepoot: ik mag niet voor Leo spreken, maar probeer het toch. Als hij zich meldt mag hij me uiteraard corrigeren. Maar ik zie geen cirkelredenering in het feit de opvatting dat mensen niet worden geboren met homofiele gevoelens, maar dat ze die later aangepraat krijgen. Of ontstaan door traumatische ervaringen.

  Of denk je dat, om maar een heel ander voorbeeld te noemen, ik ben geboren met ironische of sarcastische gevoelens? Terwijl die toch geregeld opspelen. 😉

 10. @Maf
  Dat op zich is geen cirkelredenering, alleen is zijn argument (dat er al niet echt best op aansluit) zelf al discutabel.

 11. @maf

  Ik moet er geloof ik weer even inkomen, maar ik weet nu echt even niet of (en waar precies) ik je hier nu serieus moet nemen. Maar met het gevaar dat ik nu zelf dus te serieus op inga:

  Leo’s redenering: Als A = waar, kan B niet waar zijn, dus B = onwaar.
  Volgens mij maakt hij zelfs een dubbele circelredenering: ten eerste kun je over de stelling ‘God walgt van homofilie’ altijd nog van mening verschillen, maar ook betekent het feit dat God ons gemaakt heeft niet dat je niet met een bepaalde seksuele geaardheid geboren kan worden.

  Met zijn conclusie zelf (homofilie is aangeleerd) heb ik verder niet zoveel problemen, zolang daarin ruimte blijft voor gedachtenwisseling.

  ————————————

  Maar volgens mij trap ik nu ergens in en zit ik dit lulverhaal voor Jan met de korte achternaam neer te tikken. 🙂

 12. maar ook betekent het feit dat God ons gemaakt heeft niet dat je niet met een bepaalde seksuele geaardheid geboren kan worden.

  Moet uiteraard zijn: … dat je niet met een ‘foute’ seksuele geaardheid geboren kan worden. Er komen wel meer soorten foutjes ter wereld. 🙂

 13. @Maf: Wil je die arme jongen niet zo in vertwijfeling brengen?!

 14. @Wilfred: sorry.

  Ik hoopte, in een vlaag van groot geloof, enkel Leo te bewegen om mijn redenering te bevestigen of te corrigeren. 🙂

 15. @maf

  Oh.
  Nou ja, in dat geval:

  Maar ik zie geen cirkelredenering in het feit de opvatting dat mensen niet worden geboren met homofiele gevoelens, maar dat ze die later aangepraat krijgen. Of ontstaan door traumatische ervaringen.

  Helemaal mee eens! 🙂
  (dat dat geen cirkelredenering is…)

 16. @DH
  Ik vond het nog helemaal niet zo’n slecht liedje. En er zat meer pit in dan Calm after the storm.

 17. @Shin
  Nee, de act was prima. Zou er zelf niet gauw naar luisteren, maar het was ingetogener dan de overige kermisliedjes. Maar ja, je moet niet alleen grapjes over wat je lelijk vindt 😉

 18. Vandaag hoorde ik het nummer op de radio. zonder beeld er bij was het heel aardig te pruimen.

 19. @TL: Dat klopt. Ook met beeld vond ik het overigens prima te pruimen. Maar ja, wij zijn van een andere generatie. 😉

 20. God heeft een ieder van ons geschapen.

  Dacht dat mijn pa en ma d’r iets mee te maken hadden. Moet ik nu naar ‘dna onbekend’?

 21. Overigens, als ik maar lang genoeg blijf kijken valt het op een gegeven moment wel weer mee. Maar ja, dan ga ik daarna naar buiten en kom ik vervolgens een mooie vrouw tegen en dan denk ik …. “IEUW GATVER, GÉÉN BAARD!”

  Schiet ook niet op.

 22. @Bokkepoot: 🙂

  @DH: Ik weet het, ik ben te ruimhartig. Maar ik kan dergelijke statements wel waarderen. Je moet daaruit niet de conclusie trekken dat ik op vrouwen met baarden val. Of op mannen met een jurk en baard. En ook niet op mannen met alleen een baard. 😉

 23. Ik betwijfel ook erg dat het een cirkelredenering is. Ik denk eerder aan petitio principii, maar het is hoogst ergerlijk dat mensen tegenwoordig drogredeneringen verzinnen die je niet eens fatsoenlijk in een hokje kan stoppen 😦

 24. @Wilfred
  Als politiek statement en als muzikale act vond ik het goed verteerbaar en vind het begrijpelijk en prima dat de CL van hem verloren hebben. Maar qua uiterlijk vond ik het toch niet geweldig 🙂

 25. @DH

  Maar qua uiterlijk vond ik het toch niet geweldig 🙂

  Mijn eerste reactie was echt ‘ah bah neeeeeheeeeeeej’. Maar als ik haar zo een tijdje bezig zag went het wel en kan ik het ook wel weer waarderen. En ik moet zeggen dat ik hem/haar er op de foto hierboven echt prachtig op vind staan. Maar dan kijk ik er ook meer op een artistieke manier naar.

  Maar na de act zou ik dan toch gewoon liever met Tom een biertje gaan drinken en “ja leuk maar praat nou maar weer ff met je gewone stem” zeggen. 🙂

 26. @Bokkepoot
  Ik had de buzz al via Twitter langs zien komen en had er niet zoveel trek in. Maar het viel me uiteindelijk mee. Maar om nou te zeggen dat ik het een aantrekkelijk gezicht vond: Nee, dat is wat al te optimistisch. Maar hij was wel knap opgemaakt en hij acteerde ook goed als een vrouw, hoewel hij wat overacteerde: vrouwen zijn weliswaar gevoelige wezens (sorry, @Rob en @Shin), maar emotioneel niet zóóó week 🙂

 27. @DH

  Nee inderdaad, daar moet je toch op z’n minst een nicht voor zijn. 🙂
  ,

 28. @Bokkepoot
  Precies! (denk ik) Hoewel de gitarist van mijn voormalige band dit vermoedelijk ook een stuk te nichterig zou vinden. Gokje.

 29. @Bokkepoot: O, had de reactie van DH gemist. Daar ben ik het wel mee eens, met name dat gedrag van hem tijdens het stemmen was wat teveel van het goede.

 30. Hij zou het leuk doen in een “Zo, nu eerst een Bavaria” – commercial. Thuiskomen, jurk uit, make-up af, pruik af, opeens twee octaven lager praten en als een bouwvakker achter de tv ploffen en naar vriendin schreeuwen dat ze ff een biertje meeneemt uit de keuken. 🙂

  Vrees alleen dat ‘ie niet zoveel zelfspot heeft.

 31. @Wilfred
  Oh, en die geveinsde verbazing toen de presentatoren kwamen melden dat hij niet meer in te halen was. “Heb ik gewonnen? Huh? Dit kan toch niet waar zijn? Ik geloof hier niet, wat een verrassing…” *kuch*

  @Bokkepoot
  Ik heb een rijke fantasie en ik lig nu bij het voorstellen in een deuk 🙂 Vriendin in Uggs en zelf gooit hij nog een paar zelfgehakte blokken hout op het haardvuur… 🙂

 32. Nee inderdaad, daar moet je toch op z’n minst een nicht voor zijn. 🙂

  @Bokkepoot: Dank je! 😉

  @Bokkepoot
  Precies! (denk ik) Hoewel de gitarist van mijn voormalige band dit vermoedelijk ook een stuk te nichterig zou vinden. Gokje.

  Ah zo, kwartje valt. 🙂
  Maar met ‘daar moet je toch op z’n minst een nicht voor zijn’ doelde ik dus op:

  … vrouwen zijn weliswaar gevoelige wezens (…), maar emotioneel niet zóóó week 🙂

  …. en niet op:

  Maar om nou te zeggen dat ik het een aantrekkelijk gezicht vond…

  Ik heb helemaal niets tegen mooie dames goed gelukte travo’s en over een vent met baard doe ik al helemaal niet moeilijk, maar aan het combineren ervan moet ook Bokkepoot gewoon even wennen, hoor. 😉

 33. Iedereen mag zijn wie die is behalve mensen volgens wie je niet altijd mag zijn wie je bent, wat volgens mij het grootste deel is van de menselijke bevolking. Heerlijk die logica van de moderne Westerse tijd. REVOLUSIIEIEIEIEIEIE.
  Maar voor de rest: leuk insider dingetje deze dwaze schare.

 34. @Bokkepoot
  De gitarist van mijn band is bi én metalhead. Lang haar, baard, ernstig kijken. Wapen- en jachtvergunning. Geen week figuurtje 🙂

Reacties zijn gesloten.